(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Maso na divoko :-)
Potřebné ingredience
asi 500g vepř.masa (plecko,kýta...),sůl, máslo, 1větší cibule, solamyl, koření Divočinka, 1 šlehačka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme, promícháme.
Zpěníme máslo, když se škvíří přidáme maso a opečeme,až je všechna šťáva pryč.
Když je maso opečené,přidá se cibule,zamíchat,chvíli nechat a přidat koření Divočinka (množství asi 1-2 rovné lžičky,je celkem aromatické,tak podle chuti každého) opět zamíchat a trošinku osmažit-né moc,zmírníme plamen.
Podlijeme vodou a dusíme do měkka.Vody né moc,jen aby se maso dusilo a nepřipalovalo.
Rozmícháme šlehačku se 3rovnými lžičkami solamylu a hotové maso tím zalijeme.Pořádně rozmícháme a necháme přejít var,odstavíme a je hotovo :-)
Příloha-hranolky,bramborové krokety,těstoviny...
Je to dávný recept z televizního vaření a nám chutná,snad bude i Vám
Zpěníme máslo, když se škvíří přidáme maso a opečeme,až je všechna šťáva pryč.
Když je maso opečené,přidá se cibule,zamíchat,chvíli nechat a přidat koření Divočinka (množství asi 1-2 rovné lžičky,je celkem aromatické,tak podle chuti každého) opět zamíchat a trošinku osmažit-né moc,zmírníme plamen.
Podlijeme vodou a dusíme do měkka.Vody né moc,jen aby se maso dusilo a nepřipalovalo.
Rozmícháme šlehačku se 3rovnými lžičkami solamylu a hotové maso tím zalijeme.Pořádně rozmícháme a necháme přejít var,odstavíme a je hotovo :-)
Příloha-hranolky,bramborové krokety,těstoviny...
Je to dávný recept z televizního vaření a nám chutná,snad bude i Vám
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé